ADR Sud şi autoritățile din Căușeni au semnat contractul pentru modernizarea stației de epurare

ADR Sud şi autoritățile din Căușeni au semnat contractul pentru modernizarea stației de epurare

Conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud şi autorităţile oraşului şi raionului Căuşeni au semnat recent contractul de finanțare în cadrul proiectului „Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni (etapa a II-a) și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușenii Vechi”, transmite MOLDPRES.

Contractul de finanțare are o valoare totală de circa 73,46 de mln lei, dintre care 58,26 de mln (79,31%) urmează a fi alocați, în decursul următorilor doi ani, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar celelalte cheltuieli, în sumă de circa 15,2 mln de lei, vor fi acoperite din bugetul raionului Căușeni, care este beneficiar al proiectului, precum și din cel al orașului Căușeni, care participă în calitate de partener în cadrul acestui proiect.

Investiția are drept obiectiv general asigurarea unui mediu curat și sigur pentru locuitorii orașului Căușeni și ai celor din 27 de localități rurale ale raionului, prin diminuarea impactului negativ al apelor netratate asupra mediului înconjurător și sănătății oamenilor.

„Sunt ferm convins că astfel de proiecte, cum este cel de la Căușeni, vin în sprijinul cetăţenilor și au menirea de a îmbunătăți calitatea vieţii oamenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud, afectată de secetă, de a face mai bună și mai uşoară, ajutându-i să aibă acces durabil la servicii publice de calitate și asigurându-le dreptul fundamental la un mediu ambiant sănătos și sigur”, a menţionat Ion Pînzari, directorul interimar al ADR Sud.

Proiectul privind „Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni (etapa a II-a) și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușenii Vechi” a fost inclus în Documentul Unic de Program 2022-2024. Ulterior, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 6,5 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate în 2022, în cadrul proiectului nominalizat.

You May Have Missed