Caritas Cehia ajută refugiații ucraineni cazați la Popeasca, raionul Ștefan Vodă

Caritas Cehia ajută refugiații ucraineni cazați la Popeasca, raionul Ștefan Vodă

La finele săptămânii trecute, președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, vicepreședintele acestei unități administrativ-teritoriale, Vladimir Baligari, șefa Direcției raionale de asistență socială și protecție a familiei, Aurica Cebotari, și primarul satului Popeasca, Ion Pădureț, s-au întâlnit, la Centrul de plasament pentru refugiați din această localitate, cu șeful Misiunii Caritas Cehia în Republica Moldova, Vasile Vasiliev, informează provincial.md.

După cum a menționat Vasile Vasiliev, în timpul de față echipa, pe care o reprezentă este preocupată de colectarea de fonduri în Cehia pentru susținerea refugiaților din Ucraina. Fluxul de donații este împărțit în două direcții: o parte fiind îndreptată spre Ucraina, alta în Republica Moldova. În urma vizitelor la centrele de plasament pentru refugiați din țara noastră, Misiunea Caritas dorește să afle necesitățile refugiaților, urmând să acorde ulterior suportul necesar.
În cadrul întrevederii, s-a comunicat că Centrul de plasament pentru refugiați din Popeasca este primul din Republica Moldova care a beneficiat de donație din partea ONG Caritas Cehia în Moldova: 30 de paturi, saltele, perne, plăpumi, seturi de lenjerie, două mașini de spălat, o mașină de uscat, un frigider, două cuptoare cu microunde, patru aeroterme, un aspirator, un aragaz, o plită electrică, uscătoare de hane, fierbătoare, ceainice, răcitoare de apă și prelungitoare.
Pe parcursul discuției dintre conducerea raionului Ștefan Vodă și reprezentantul Misiunii Caritas Cehia în Republica Moldova, au fost punctate și alte necesități. În afară de diverse echipamente, refugiații au nevoie și de medicamente de bază, de hrană pentru bebeluși etc.
De asemenea, s-a vorbit despre posibilitatea extinderii locurilor de cazare pentru persoanele refugiate din Ucraina.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed