Eroii căzuţi în bătăliile de acum 30 de ani,<br>comemorați în raionul Cimișlia

Eroii căzuţi în bătăliile de acum 30 de ani,
comemorați în raionul Cimișlia

În contextual situației actuale, determinate de starea de urgență declarată pe teritoriul Republicii Moldova, festivitatea de comemorare a celor căzuți, acum 30 de ani, în luptele de pe malurile Nistrului pentru apărarea integrității și independenței țării noastre, a decurs într-un format restrâns.

La monumentul renovat al celor 10 eroi din raionul Cimișlia s-au adunat, la 2 martie curent, câteva zeci de persoane pentru a marca ziua memoriei și recunoștinței față de cei care au apărat pacea de astăzi, cu prețul vieții.
Evenimentul a fost deschis, printr-un scurt cuvânt introductiv, de către Sergiu Prisăcaru, președintele organizației raionale a Asociației combatanților „Tiras-Tighina”.


În continuare, în fața celor prezenți au vorbit: Mihail Olărescu, președintele raionului Cimișlia (în stânga imaginii de mai sus), Sergiu Andronachi, primarul orașului gazdă, Gheorghe Răileanu, participant la războiul din partea de est a Republicii Moldova.
Aceștia au menționat că, în memoria celor care și-au dat viața apărându-și țara, avem datoria să construim o societate a dreptății, a bunăstării pentru toți. Suntem împreună pentru a ne ajuta, a ne susține și a ne apăra de pericole.
Președintele raionului Cimișlia a exprimat mulțumiri veteranilor pentru ceea ce au făcut pentru țara noastră și, implicit, pentru noi, pentru jertfirea de sine, precum și pentru eroismul, patriotismul, curajul de care au dat dovadă. Mihail Olărescu le-a urat combatanților multă sănătate, prosperitate și tot binele din lume.
Asistența a adoptat o declarație prin care și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, cu eforturile comunității internaționale pentru oprirea și pedepsirea agresorului. În același timp, documentul votat în unanimitate de combatanți condamnă regimul lui Putin, cerând excluderea Rusiei din Organizația Națiunilor Unite.
Manifestarea s-a încheiat cu depuneri de flori la monumentul eroilor decedați în luptele de pe malurile Nistrului.

Octavian POPESCU

You May Have Missed