Sistemul de canalizare din orașul Cimișlia va fi extins

Sistemul de canalizare din orașul Cimișlia va fi extins

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR Sud) şi autorităţile din Cimişlia au semnat recent contractul de finanțare în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia”, care urmează a fi finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Contractul are o valoare totală de circa 37,91 milioane de lei, dintre care 33,63 mln urmează a fi alocați în decursul următorilor doi ani din sursele FNDR. Celelalte cheltuieli, în sumă de aproximativ 4,28 mln de lei vor fi acoperite din bugetul orașului Cimișlia.

Proiectul „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia”, care se regăsește în Documentul Unic de Program 2022-2024 și a fost inclus în Planul de finanțare pentru anul 2022 din mijloacele financiare ale FNDR, are drept obiectiv creșterea confortului urban și a atractivității orașului Cimișlia pentru cetățeni și investitori prin extinderea sistemului de canalizare în conformitate cu standardele naționale.

„În cadrul proiectului este prevăzută executarea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare orășenești existente cu 20,1 km, construcția unei stații de pompare a apelor uzate, conectarea la servicii de epurare a apelor uzate. Totodată, ca urmare a extinderii rețelei de canalizare, se preconizează o creștere a numărului de consumatori”, conform ADR Sud.

Astfel, în urma implementării proiectului, circa 5200 de locuitori ai orașului Cimișlia, 277 de întreprinderi, printre care instituții publice și agenți economici, vor fi conectați la o rețea modernă de canalizare și vor obține acces durabil la servicii și utilități publice de calitate.

La începutul anului curent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 4,57 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2022 în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia”.

You May Have Missed