Numărul refugiaților s-a dublat într-o zi: Ce povestesc ucrainenii

Numărul refugiaților s-a dublat într-o zi: Ce povestesc ucrainenii

Numărul ucrainenilor care au trecut frontiera țarii noastre într-o singură zi practic s-a dublat. Datele Serviciului Vamal arată că peste 240 de mii de refugiați au pășit hotarul țării noastre.Foto: Captură video

Între timp, primăria caută noi spații pentru refugiați. Astăzi, 48 de locuri noi au fost amenajate într-o sală de handbal din Chișinău. Atunci când am mers la fața locului, o bună parte deja erau ocupate de ucraineni, transmite tv8.md.

Acest spațiu era până mai ieri o sală de handbal, dar care mai nou va deveni loc de adăpost pentru refugiații din Ucraina. Directorul școlii de sport căreia îi aparține clădirea, ne-a spus că oficial centrul de plasament încă nu a fost deschis, dar deja s-a început cazarea ucrainenilor din cauza fluxului mare de persoane, care au ajuns la Chișinău în această noapte.

„Mă aflu acum într-o sală de handbal, unde sunt amenajate 48 de locuri pentru refugiați. După cum vedem în spatele meu toate locurile sunt ocupate. Saltelele, pernele și plapomele au fost donate de un agent economic, ne-a spus administrația.”

You May Have Missed