Subzona Cahul a ZEL Bălţi va fi racordată la utilităţi

Subzona Cahul a ZEL Bălţi va fi racordată la utilităţi

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria municipiului Cahul şi conducerea Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți au semnat ieri contractul de finanțare în cadrul proiectului „Racordarea la utilități a subzonei nr. 18 (Cahul) din cadrul ZEL”, transmite MOLDPRES.

Contractul are o valoare totală de circa 13,31 milioane de lei, dintre care 11,96 mln de lei se planifică a fi alocați, în 2022, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar 1,35 mln de lei vor constitui contribuția ZEL Bălți.

Proiectul a intrat în Documentul Unic de Program 2022-2024 și a fost inclus în Planul de finanțare pentru anul curent din mijloacele financiare ale FNDR. „El are drept obiectiv general sporirea atractivității investiționale în economia Regiunii de Dezvoltare Sud și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din regiune”, indică ADR Sud.

În cadrul proiectului, al cărui aplicant este Agenția de Dezvoltare Regională Sud, este prevăzută construcția a 2,4 km de rețea electrică de tensiune înaltă de 10 kV, a rețelei de apeduct pe o lungime de 1,41 km și a rețelei de canalizare (1,58 km), construcția a 0,87 km de rețea de gaze naturale de presiune medie.

„Dezvoltarea economică bazată pe competitivitatea regiunilor este o prioritate pentru politica de dezvoltare regională. Ne dorim să creăm locuri de muncă bine plătite, aici, acasă. Prin astfel de proiecte, Regiunea de Dezvoltare Sud devine mai competitivă”, a declarat Ion Pînzari, director interimar al ADR Sud.

La începutul anului curent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 9,4 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2022 în cadrul proiectului menţionat.

You May Have Missed