Maia Sandu: Nu există premise ca războiul din Ucraina să ajungă şi în Moldova

Maia Sandu: Nu există premise ca războiul din Ucraina să ajungă şi în Moldova

Nu există premise ca războiul din Ucraina să ajungă şi în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Maia Sandu, după întrevederea cu mai mulţi oficiali ai Uniunii Europene.

Preşedintele a menţionat, însă, că există, totuşi, unele riscuri, însă autorităţile fac tot posibilul pentru a asigura securitatea ţării, transmite Publika.md.

„Riscurile pentru securitatea noastră sunt mari, în contextul în care auzim de aici de la noi bombele din ţara vecină. E clar că e o situaţie extrem de complicată. În acelaşi timp, nu există premise la moment ca să credem că această acţiune militară, război, să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

Iar Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că mai îngrijorătoare este situaţia de la frontiera Moldovei cu Ucraina, din cauza numărului mare de refugiaţi.

„Toate aceste lumini de la explozii, cu adevărat acest lucru reprezintă o sursă de îngrijorare pentru toţi, deoarece o instabilitate la frontieră întotdeauna poate crea probleme, dar deocamdată nu credem că există un risc pentru ca războiul în sine să se extindă şi asupra teritoriului Republicii Moldova”, a declarat Josep Borrell.

publika.md

You May Have Missed