Raionul Cimişlia a semnat un Acord de cooperare cu judeţul Iaşi din România

Raionul Cimişlia a semnat un Acord de cooperare cu judeţul Iaşi din România

Acordul de cooperare între Consiliul județean Iași, România, și Consiliul raional Cimișlia, Republica Moldova, a fost semnat ieri, în cadrul vizitei în sudul ţării a unei delegaţii ieşene, condusă de președintele județean, Costel Alexe, transmite MOLDPRES.

Părţile semnatare și-au exprimat convingerea că „vor dezvolta relații de colaborare multilaterale și vor consolida relația de cooperare dintre cele două unități administrativ-teritoriale”.

Entitățile înfrățite au abordat unele subiecte principale privind acțiunile și noile proiecte ce vizează domeniile social, economic, educațional, cultural, „care vor putea fi realizate, de acum încolo împreună, întru beneficiul și dezvoltarea ambelor părți”.

„Indiferent de hotar, suntem în aceeași casă. Atunci când există prietenie, putem dezvolta și relații bilaterale în diferite domenii. Consiliul raional Cimișlia ține foarte mult la relațiile de cooperare cu România. Este extrem de important să menținem și să dezvoltăm relația noastră de înfrățire, prietenie și conlucrare, identificând împreună cele mai bune idei și proiecte întru beneficiul comunităților noastre. Apreciem foarte mult ajutorul acordat de România”, a declarat Mihail Olărescu, președintele raionului Cimișlia.

La rândul său, Costel Alexe a subliniat că la Iaşi „se ţine mult la relațiile cu Republica Moldova, deoarece împărțim aceeași cultură, tradiții”. „Este un obiectiv de a reduce granițele și a investi în diferite direcții de dezvoltare sociale, educaționale, culturale pentru a ne bucura împreună de același viitor. Suntem hotărâți sa sprijinim proiectele și relațiile acestui parteneriat. În numele comunităților noastre o sa facem tot ce este mai bun pentru cei care au așteptări de la noi, pentru o viață mai bună”, a rezumat președintele Consiliului județean Iași.

You May Have Missed