Finalizarea reparației a 11,6 km de pe drumul național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia

Finalizarea reparației a 11,6 km de pe drumul național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia

Au fost duse la bun sfârșit lucrările de reparație a îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe un sector de peste 11 km de pe drumul R26 Bender – Căușeni – Cimișlia, km 71,7 – 83,3, executate de către antreprenorul SRL „Irinda Prim”.

Potrivit unui comunicat de presă, acest lucru a fost constatat de către o comisie special formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Inspectoratului Național pentru Securitatea Publică, ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică, ai companiei de proiectare și ai antreprenorului, care a stabilit că lucrările sunt efectuate în conformitate cu proiectul de execuție și cu prevederile caietului de sarcini. Proiectul a inclus reparația a două poduri, reamplasarea rețelelor de comunicație și de gaz, a rețelelor exterioare de apeduct și canalizare, efectuarea lucrărilor de iluminat stradal, amenajarea podețelor, a parapetului metalic și a marcajului rutier. De asemenea, au fost îndeplinite lucrări de construcție a unei parcări a transportului, a pistelor de cicliști și a stațiilor de autobuz.
Reparația acestui segment de drum este o continuitate a lucrărilor executate anterior pe drumul național R26, sectorul Căușeni – Cimișlia, urmând pentru anii viitori ca drumul să fie reabilitat integral pe toată distanța.
Lucrările de reparație a segmentului finalizat de peste 11 de km ai drumului R26 au avut o valoare de peste 167 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed