Campionul Berlinului la box, originar din Tartaul, Cantemir

Campionul Berlinului la box, originar din Tartaul, Cantemir

Participant la peste 20 de campionate și turnee de kickboxing și box în Germania, Constantin Pricochi, un tânăr de 29 de ani din satul Tartaul, raionul Cantemir, a devenit, recent, campion la box amatori al orașului Berlin.

Solicitat de corespondentul nostru, tatăl băiatului, Constantin Pricochi, a relatat, emoționat și radiind de bucurie, că este mândru de realizările fiului său, care a visat din fragedă copilărie să devină campion la box. Din păcate, în satul natal și la școala în care a învățat nu a avut posibilitate să practice sportul în condiții necesare pentru a reuși să obțină performanțe. Abia după absolvirea a nouă clase în gimnaziul din localitate, a ales să se facă tractorist și conducător auto, la Școala profesională din orașul Leova, unde a continuat să practice sportul deja în condiții mult mai prielnice. Ulterior, a însușit, la Școala profesională din municipiul Cahul, și specialitatea de placator, lucrând un timp și prin străinătate. Visul de a urca pe Olimpul probei îndrăgite de box nu-i dădea pace, tânărul dând dovadă de fermitate și perseverență.
„După fiecare film de acțiune cu Jean-Claude Van Damme și Jackie Chan, încercam să repet mișcările pe care le vedeam în film. O impresie fascinantă mi-a produs evoluarea boxerilor la Olimpiada din anul 2000, după care am și decis că voi continua să practic, în paralel, cukickboxingul, și boxul, care, până la urmă, m-a cucerit în totalitate”.
Acum șapte ani, a decis să plece în Germania, unde, în timpul liber, după muncă, cu mijloacele proprii, a continuat antrenamentele, apoi – să participe la campionate și turnee pentru amatori. A reușit deja mai multe performanțe, devenind de patru ori consecutiv campion la box al Berlinului, pe parcurs urcând, de câteva ori, pe a doua treaptă a campionatului.
Tatăl, Constantin Pricochi, tractorist de profesie, a mai adăugat că el a practicat, ani la rând, cu succes, trânta, lupta liberă și cea clasică. A reușit să le insufle dragostea pentru diverse probe sportive și celorlalți feciori: Mario, bunăoară, a îndrăgit, de asemenea, boxul, în ultimii ani fiind atașat și de gimnastică.

Ion DOMENCO

You May Have Missed