La Cimișlia se dorește construirea unui complex ecvestru

La Cimișlia se dorește construirea unui complex ecvestru

Iurie Scripnic, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a purtat discuții cu reprezentanții administrației publice locale din raionul Cimișlia și cu membrii Asociației Obștești „Cal Bălan de Bugeac”.

Temele abordate s-au referit la perspectivele de dezvoltare a subsectorului de creștere a cabalinelor, precum și de înființare a unui complex ecvestru în zona de Sud a țării noastre, informează surse din cadrul MAIA.
Subiectele au fost analizate prin prisma avantajelor și a investițiilor construirii complexului ecvestru în raionul Cimișlia. În context, inițiatorii proiectului au declarat că, în prezent, se confruntă cu provocări de ordin financiar, administrativ și organizatoric, solicitând, astfel, implicarea și suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
Iurie Scripnic a remarcat contribuția economică, socială și ecologică a proiectului, precum și valorile culturale și educative ale acestuia.
„Construirea complexului ecvestru va influența pozitiv promovarea culturii creșterii cailor de rasă în țara noastră, iar Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind autoritatea competentă de reglementare a politicilor în domeniu, și-a luat angajamentul de a dezvolta subsectorul prin elaborarea actelor normative și transpunerea legislației europene, ceea ce va facilita realizarea schimbului de cai cu țările vecine, inclusiv cu Uniunea Europeană”, a declarat oficialul de la Chișinău.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed