Administrația publicăLeova

Consultări publice la Borogani, raionul Leova

După elaborarea Planului privind îmbunătățirea serviciului comunal în satul Borogani din raionul Leova, comunitatea a purces la organizarea consultărilor publice, o etapă foarte importantă, fără de care nu poate fi asigurat succesul.

Astfel, după cum informează portalul leova.org, în data de 27 ianuarie 2022, prima rundă de consultări publice a avut loc în incinta primăriei acestei localități.
Elena Savițki, primărița satului Borogani, le-a adus la cunoștință participanților la eveniment Planul de îmbunătățire a serviciului respectiv, elaborat de către Echipa de Inițiativă Comunitară (EIC), ghidată de către experții din partea proiectului „Mă Implic”.
Cei prezenți au aflat despre toate intervențiile planificate în cadrul proiectului în cauză, precum: dotarea serviciului cu utilajele necesare pentru buna funcționare; procurarea unei autospeciale; asigurarea cu tomberoane; Campania de informare și sensibilizare a publicului; Campania de colectare de fonduri; calcularea tarifelor pentru serviciile comunale; colectarea selectivă a deșeurilor etc.
Din partea locuitorilor satului au parvenit mai multe întrebări și propuneri, care au fost incluse în procesul verbal al ședinței.
La Borogani, consultările publice vor continua, în varianta online, precum și prin distribuirea documentului tuturor instituțiilor publice, până pe data de 10 februarie curent. Ulterior, Planul de îmbunătățire a serviciului comunal din sat va fi propus Consiliului local spre aprobare.
Se cere menționat faptul că Echipa de Inițiativă Comunitară din localitate optează pentru colectarea în mod separat a deșeurilor reciclabile și a celor menajere, pentru ca sticla, plasticul și metalele uzate să fie predate unor companii specializate în sortarea și reciclarea lor.
Urmează un șir de alte activități foarte importante pentru locuitorii satului Borogani, activități care nu vor putea fi realizate fără implicarea cetățenilor.
Satul Borogani din raionul Leova dorește să introducă serviciul de colectare a deșeurilor solide în perioada anilor 2021-2023, cu suportul proiectului „Mă Implic”, care este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, fiind implementat de Skat Consulting Ltd.

Ion CIUMEICĂ