Spitalul Raional Cimișlia are un nou director

Spitalul Raional Cimișlia are un nou director

Un medic ftiziopneumolog a câștigat concursul pentru funcția de director al Spitalul Raional Cimișlia. Este vorba despre Vitali Gorodnițchi. Acesta s-a duelat cu colegul său, medicul anesteziolog-reanimatolog Anatolie Beresteanu și cu medicul ftiziopneumolog Ruslan Boboc din cadrul Spitalului Raional Hâncești. Funcția de director al SR Cimișlia a devenit vacantă încă în noiembrie 2019, când mandatul actualului director Mariana Florea a expirat.

De atunci și până acum, ea a îndeplinit funcția de interimar. Mariana Florea nu a mai candidat pentru un nou mandat, din cauza vârstei de pensionare.
Concursul pentru funcția de director al SR Cimișlia a fost anunțat prima dată în vara anului 2020, apoi în 2021. Toate tentativele au eșuat din varii motive. Prima dată, din cauza că la concurs a participat un singur candidat. Concursul fost prelungit, dar nu mai avea cine să candideze. Concursul a fost reluat în 2021, dar odată cu instalarea unei noi guvernări la Chișinău, toate concursurile pentru funcția de director au fost suspendate, inclusiv cel de la Cimișlia.
Ministerul Sănătății a anunțat despre rezultatele cursei de la Cimișlia pe 26 ianuarie.
Anul trecut, Spitalul de la Cimișlia a administrat un buget, finanțat de Compania Națională de Asigurări în Medicină, prin Fondurile de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală, de 42 de milioane, 91 de mii 246 de lei. Instituția prestează servicii medicale, în mod special, pentru pacienții din raionul Cimișlia.

You May Have Missed