Patru proiecte vor fi implementate în raionul Căușeni

Patru proiecte vor fi implementate în raionul Căușeni

În perioada 2022-2024, în raionul Căuşeni vor fi implementate patru proiecte de dezvoltare regională, acestea fiind finanţate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Lista proiectelor admise pentru finanţare, printre care se regăsesc şi programele din Căuşeni, a fost aprobată, săptămâna trecută, de Guvernul Republicii Moldova, notează Studio-L.
Astfel, autorităţile aduc veşti bune pentru locuitorii din sectorul Căuşenii Vechi al centrului raional. Aceştia vor beneficia de un proiect de consolidare a revitalizării urbane prin dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice din cartierul respectiv. Proiectul face parte din compartimentul „Dezvoltare urbană”.
De asemenea, trei proiecte au fost incluse în Programul „Infrastructura regională”. Acestea sunt:
a) Apeductul magistral Ștefan Vodă – Căușeni – Căinari;
b) Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din centrul raional, etapa II, și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușenii Vechi;
c) Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului din oraşul Căușeni.
În total, 46 de proiecte de dezvoltare vor fi implementate în zonele și localitățile țării, în perioada 2022-2024, cu un cost estimativ de 1,5 miliarde de lei. Banii vor fi destinați pentru creșterea accesului oamenilor la infrastructura de alimentare cu apă și sisteme de canalizare,pentru modernizarea infrastructurii spațiilor publice etc.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed