La Ghioltosu se întâmplă minuni de sărbători

La Ghioltosu se întâmplă minuni de sărbători

Zilele acestea, la Ghioltosu, un sat mic din raionul Cantemir, s-a întâmplat o mică minune. Rodica Burlacu, administratoarea Asociației Hope & Help – Speranță și Ajutor, împreună cu co-fondatoarea Dana Radeanu și câțiva voluntari, au donat în numele asociației, lui Nicolae Baltag, antrenor și director al Școlii sportive Cantemir cu filiala la Ghioltosu, un tricou național de fotbal a echipei Moldovei semnat de toți jucătorii şi o minge semnată de Artur Ioniță, desemnat cel mai bun mijlocaș moldovean al anului 2014 care joacă la Benevento Fotbal în Italia.

Acest gest simplu, împreună cu bradul montat în centrul satului, semnifică și crearea Asociației Hope&Help care și-a luat un angajament oficial de a-i sprijini pe cei care au nevoie: bătrâni și copii din familii social vulnerabile.
“Dorim să le oferim copiilor și bătrânilor din Ghioltosu acest brad, lucru care nu l-am avut niciodată în localitate și un mesaj de speranță pentru a încălzi acest Crăciun”, a fost mesajul reprezentanților asociației.
Fericit și încântat, NicolaeBaltag, care s-a angajat mereu în promovarea sportului și modului de viață sănătos, a mulțumit pentru cadouri și a promis că acestea vor fi expuse în sala sportivă pentru a le vedea toți.
Rodica Burlacu, fondatoarea Asociației Hope and Help i-a mulțumit lui Artur Ioniță pentru dar și sprijin. Ea a menționat: „Contează foarte mult pentru noi acest gest. Ne inspiră tinerii să practice sportul și să ajungă la performanțe înalte și cine știe poate într-o zi vom putea construi un mic teren de fotbal și aici la Ghioltosu”.
Ghioltosu este un sat mic din sudul Moldovei, unde nu se întâmplă prea multe lucruri. O mică biserică pe care timpul o macină. O „Casa de Cultură” – moștenire a perioadei sovietice, abandonată în mormane de moloz.
Un punct medical încă fără apă, fără încălzire care își așteaptă oportunitatea de a face unele dintre lucrările planificate de ani de zile. O mică grădiniță unde lucrurile funcționează datorită angajamentului profesorilor. O școală primară, care riscă să se închidă din cauza numărului mic de copii.
În Ghioltosu nu există parc pentru copii, bănci pentru bătrâni, un punct de întâlnire pentru comunitate și nu sunt multe alte lucruri. În preajma sărbătorilor de iarnă, reprezentanții asociației au mers la școală și la Secția Pediatrie a Spitalului Raional Cantemir pentru a le oferi copiilor câte un rucsac cu mici daruri simbolice pentru ca și ei să simtă spiritul sărbătorilor.

Sorina Rementova

You May Have Missed