Administrația publicăCahul

Discutarea strategiei de dezvoltare a turismului în raionul Cahul

Secția cultură din subordinea Consiliului Raional Cahul a organizat, săptămâna trecută, o discuție la masa rotundă cu genericul „Consultarea proiectului Strategiei de dezvoltare a turismului în raionul Cahul pentru perioada anilor 2022-2026 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia”.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelurile unu și doi, agenți economici din domeniul respectiv, membri ai organizațiilor nonguvernamentale din teritoriu.
Potrivit unui comunicat de presă al autorităților raionale, în cadrul discuțiilor, cei prezenți și-au expus opiniile cu referire la documentarea și analiza situației create în ramura turismului, la modalitățile în care factorii de decizie, de comun acord cu instituțiile prestatoare de serviciile din domeniu, vor produce schimbarea în raionul Cahul.
Totodată, pentru sporirea transparenței și implicarea mai activă a cetățenilor în procesul decizional, Consiliul Raional Cahul va organiza audieri publice pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare a turismului în această unitate administrativ-teritorială pentru perioada anilor 2022-2026 și a Planului de acțiuni vizând implementarea acesteia.
Ulterior, ambele documente vor fi înaintate spre examinare și aprobare în cadrul unei ședințe viitoare a Consiliului Raional Cahul.

Ion CIUMEICĂ