Încă patru proiecte implementate în raionul Cahul pe bani europeni

Încă patru proiecte implementate în raionul Cahul pe bani europeni

Patru proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice în raionul Cahul au fost selectate în urma primului apel de finanțare, lansat în luna aprilie anul curent.

Proiectele câștigătoare vor beneficia de un suport bănesc în valoare maximă de 200.000 de euro fiecare, acordate cu asistență financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.
În cadrul primului apel de finanțare, în total, au fost recepționate 32 de dosare din raioanele Cahul și Ungheni, iar proiectele au fost divizate în două categorii: selectate și condiționat selectate, adică urmează să îndeplinească câteva pre-condiții înainte de a fi finanțate.
Astfel, în urma deciziei comisiei de evaluare, în raionul Cahul proiectele câștigătoare la categoria selectate sunt: proiectul de infrastructură de reabilitare și modernizare a drumului de acces către Lacul Beleu, iar la categoria condiționat selectate sunt: Centrul de dezvoltare a afacerilor locale din Crihana Veche; Comunități prospere prin servicii intercomunitare dezvoltate în comuna Zârnești și piața regională „Cu drag de Colibași”.
În luna decembrie 2021, va fi lansat următorul apel destinat proiectelor de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice locale în comunitățile urbane şi rurale din zonele Cahul și Ungheni.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed