Două săptămâni de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen

Două săptămâni de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen

Campania Internaţională „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” a luat sfârșit.
Aceasta s-a desfășurat începând cu 25 noiembrie, odată cu marcarea Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, şi s-a încheiat la 10 decembrie, în cadrul celebrării Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, fiind stabilită o conexiune simbolică între eliminarea violenţei împotriva femeilor şi drepturile omului.
În acest context, angajaţii Inspectoratului de poliţie Cimişlia au desfășurat o mulţime de activităţi informative în localitățile raionului Cimișlia, consacrate evenimentului în cauză, în vederea prevenirii cazurilor de violenţă în familie, precum și promovarea conceptului familiei.
Pe parcursul anului 2021, angajații IP Cimișlia au luat în evidență 22 de agresori familiali. Aceștia sunt monitorizați de către angajați, în vederea neadmiterii comiterii repetate a cazurilor de violență în familie, precum și de alte infracțiuni, contravenții.
Campania este axată pe importanța prevenirii abuzurilor, precum și pe disponibilitatea serviciilor destinate victimelor violenței, extrem de importante, în contextul pandemiei de Covid-19.
Activitățile au fost desfășurate cu suportul Asociației Obștești Centrul de Drept al Femeii în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesul la justiție”, implementat de PNUD Moldova.

Tatiana LAZU,
inspector principal la IP Cimișlia

You May Have Missed