Memorial național la lupte libere

Memorial național la lupte libere

De o popularitate mare se bucură tradiționalul turneu la lupte libere organizat de către Școala sportivă pentru copii și tineret din orașul Cimișlia în memoria antrenorului emerit al Republicii Moldova, maestrului în sport Dumitru Radanov , antrenorului Ion Hristov, maeștrilor în sport Vasile Bordeianu și Tudor Ciobanu.

Nu au fost o excepție nici competițiile din anul curent, la care, alături de gazde, și-au anunțat participarea luptători și luptătoare din mai multe localități ale țării noastre: Basarabeasca, Beșghioz, Căușeni, Ceadâr-Lunga, Chișinău, Comrat, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Tiraspol, în total, 149 de sportivi și sportive.
În debutul memorialului, audiența a fost salutată de către președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, de vicepreședintele raionului Cimișlia pentru probleme sociale, Vadim Torgai, de șeful Direcției raionale învățământ general, Vasile Surdu.
Cei prezenți au cinstit, printr-un moment de reculegere, amintirea celor care au fost Dumitru Radanov, Ion Hristov, Vasile Bordeianu și Tudor Ciobanu.
Întrecerile fetelor s-au desfășurat în patru categorii de greutate. Campioane au devenit: 42 de kilograme – Loredana Stoica, comuna Lipoveni, raionul Cimișlia; 46 de kilograme – Cristina Zaporojan de la Leova; 50 de kilograme – Lidia Ungureanu din orașul Basarabeasca; 59 de kilograme – Gabriela Poleacovschi (Lipoveni, Cimișlia).
Băieții au concurat în 11 categorii de greutate. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat: 27 de kilograme – Artur Mocanu de la Nisporeni; 32 de kilograme (12 ani) – Danu Bulgaru din orașul Cimișlia; 32 de kilograme (10 ani) – Nicolae Sofronovici, Cimișlia; 32 de kilograme (9 ani) – Eduard Moșneagu, tot de la Cimișlia; 42 de kilgrame – Vadim Puiu din comuna Lipoveni, raionul Cimișlia; 44 de kilograme – Mihail Micleușanu de la Strășeni; 56 de kilograme – Dumitru Bezvolev din Cimișlia; 57 de kilograme – Lucian Perciun, Cimișlia; 58 de kilograme – Eugen Dogoter, Cimișlia; 60 de kilograme – Ion Bulgaru, Cimișlia; 70 de kilograme – Cornel Dodica din raionul Basarabeasca.
Deținătorii locurilor unu, doi și trei au fost distinși cu diplome de onoare, cu medalii și premii bănești instituite de către Consiliul Raional Cimișlia, de Primăria orașului Cimișlia și de cetățeanul Gheorghe Cârlan.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed