Se tărăgănează construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, raionul Cahul

Se tărăgănează construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, raionul Cahul

Progresul lent al lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, problemele cu care se confruntă antreprenorul și planul de acțiuni cu indicarea în termene concrete a capacității antreprenorului de finalizare a contractului au fost subiectele abordate în cadrul unei întrevederi dintre conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) și cea a antreprenorului Metag Inșaat Ticaret A.S. (Turcia).

Datele ASD demonstrează că lucrările de construcție a sectorului drumului M3 înregistrau, la ziua respectivă, un nivel de execuție de 34,.1%, comparativ cu cel planificat de 50 la sută, termenul de finalizare a proiectului fiind anul 2022.
Antreprenorul a informat că proiectul de construcție a segmentului de drum cu o lungime de peste 18 km este unul important pentru companie, fiind primul contract pe care îl execută în Republica Moldova.
Conducerea Metag Inșaat Ticaret a monitorizat situația de pe șantier timp de mai multe zile, pentru a se informa despre starea reală a lucrurilor și a dat asigurări că a inițiat procesul de rectificare a programului de lucrări și de elaborare a planului de acțiuni pentru a finaliza lucrările contractuale în termenul stabilit.
De asemenea, antreprenorul turc a mulțumit echipei ASD pentru suportul acordat.
„Este prioritar să fie finalizate lucrările fără întârziere, pentru că intensitatea traficului pe acest tronson este mare și parvin plângeri de la locuitorii din regiune privind traversarea transportului de mare tonaj în zonă. Nu vom acorda extensii suplimentare de timp pentru acest contract. Avem o experiență pozitivă cu companiile din Turcia și sperăm că imaginea acestora nu va fi știrbită. Așteptăm până la sfârșitul lunii noiembrie 2021 prezentarea planului de acțiuni real, concret și transparent de organizare a șantierului și soluționare a problemelor ce țin de salarizare, certificări, suplimentare a stocurilor și altele”, a accentuat Sergiu Bejan, director general interimar al Agenției de Stat a Drumurilor.
Totodată, ASD a atenționat antreprenorul că va efectua vizite inopinate în teren pentru a se convinge de respectarea calității și a termenului de executare a lucrărilor, luând, în caz de necesitate, măsurile legale ce se impun.
În cadrul ședinței, conducerii Metag Inșaat Ticaret i-a fost solicitat să controleze personal derularea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare și să mențină legătura cu reprezentanții ASD în vederea monitorizării situației reale de pe șantier.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed