Și Supercupa raionului Cimișlia la fotbal a plecat la Sagaidac

Și Supercupa raionului Cimișlia la fotbal a plecat la Sagaidac

După ce, în actualul sezon fotbalistic, a cucerit titlul de campioană a raionului Cimișlia și apoi a intrat în posesia Cupei „Toamna Aurie”, echipa masculină a satului Sagaidac a mai bifat, duminica precedentă, o victorie, devenind deținătoare a Supercupei la această probă sportivă.

Stadionul orășenesc Cimișlia a găzduit ultimul act fotbalistic al anului competițional, la care s-a pus în joc Supercupa, pentru onorificul trofeu duelându-se proaspăta campioană a raionului – formația de la Sagaidac, și învingătoarea Cupei Satelor – reprezentativa de la Gura Galbenei.
Arbitrul principal, Dumitru Ciorbadji de la Basarabeasca, asistat de către Ivan Scodioglo din același oraș și de către Isai Baciu de la Gura Galbenei, a fixat, după expirarea timpului regulamentar, un scor de egalitate, 1:1, prin golurile marcate de Vlad Vatamanu de la Gura Galbenei și de Nicolae Crețu de la Sagaidac.
Conform regulamentului, au urmat lovituri de departajare de la 11 metri, în cadrul cărora mai iscusiți s-au dovedit a fi sportivii din Sagaidac, care au reușit sa obțină victoria cu scorul general de 5:3 și să-și adjudece Supercupa mult râvnită.
Un juriu special a determinat cei mai buni jucători pe compartimente: portar – Maxim Vasilache (Sagaidac); fundaș – Ion Zamurca (Gura Galbenei); mijlocaș –Cristian Rotaru (Gura Galbenei); atacant – Nicolae Crețu (Sagaidac).
Vladislav Cebotari, inspector la Federația Moldovenească de Fotbal, Vadim Torgai, vicepreședinte al raionului Cimișlia pentru probleme sociale, și Vasile Surdu, șeful Direcției raionale de învățământ, au fost cei care au înmânat participanților la întreceri Supercupa, diplome de gradele respective, medalii de aur și de argint, figurine și premii bănești.
Sportivii de la Sagaidac, care au învins în trei competiții desfășurate în acest an în raionul Cimișlia, au obținut dreptul să evolueze, în sezonul următor, în Divizia B a Campionatului de fotbal al Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed