Campionii la fotbal au cucerit și Cupa „Toamna Aurie 2021’’

Campionii la fotbal au cucerit și Cupa „Toamna Aurie 2021’’

Duminică, 14 noiembrie 2021, Secția cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Cimișlia a organizat partida finală a Cupei „Toamna Aurie 2021” la fotbal între echipele localităților Sagaidac și Porumbrei.

Meciul a avut loc pe stadionul orășenesc Cimișlia și a fost condus de arbitrul la centru Dumitru Ciorbadji din orașul Basarabeasca, ajutat la tușe de Ivan Sarioglo din aceeași urbe și de Igor Coptu din localitatea gazdă. Arbitru de rezervă a fost Ion Nenescu din Cimișlia.
După un joc viu disputat în prezența a peste o sută de suporteri ai celor două formații, scorul stabilit pe tabela de marcaj a fost de 2 : 1 în favoarea echipei de la Sagaidac, care este și campioană en-titre a raionului.
Ambele goluri pentru echipa învingătoare au fost marcate de către Nicolae Crețu, desemnat drept cel mai bun jucător al întâlnirii.
Membrii echipei satului Sagaidac care au contribuit semnificativ la acest succes au fost distinși cu premii individuale. Este vorba de Maxim Vasilache, declarat Portarul meciului, Ion Petru Cojocaru – Cel mai bun fundaș, iar nominalizarea Cel mai bun mijlocaș a fost obținută de Ion Demian.
Pe de altă parte, Veaceslav Graur, jucător al echipei din comuna Porumbrei, marcatorul golului în poarta echipei adverse, a obținut premiul „Cel mai bun atacant”.
La final, ambelor echipe li s-au oferit, de către Vadim Torgai, vicepreședinte al raionului Cimișlia, însoțit de Mihail Motroi, șeful Direcției asistență socială și protecție a familiei, și de Sergiu Andronachi, primarul orașului Cimișlia, tradiționalul trofeu – cupa „Toamna Aurie”, diplome de gradele respective, medalii de aur și de argint, suvenire personalizate și premii bănești în valoare de 3000 și, respectiv, 2000 de lei.
De suvenire au beneficiat și arbitrii care au deservit acordul final al Cupei „Toamna Aurie”.
După cum ne-a informat Victor Stînă, președintele Asociației raionale de fotbal, duminică, 21 noiembrie 2021, cu începere de la ora 10, pe stadionul din orașul Cimișlia va avea loc ultimul act al actualului sezon fotbalistic – Supercupa.
Pentru onorificul trofeu vor lupta campioana raionului Cimișlia, formația de la Sagaidac, și deținătoarea Cupei Satelor, echipa de la Gura Galbenei.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed