Ediția a cincea a Festivului Internațional „Mioriță Laie – Bucălaie”

Ediția a cincea a Festivului Internațional „Mioriță Laie – Bucălaie”

Organizat în zilele de 6 și 7 noiembrie curent în mijlocul naturii, sub o geană de pădure de la marginea de nord-vest a orașului Cimișlia, iarmarocul a avut în calitate de participanți mii și mii de oameni.

Vizitatorii au parte de un amplu program artistic cu participarea mai multor colective de artiști amatori și profesioniști nu numai din localitate, ci și din capitala Republicii Moldova, din raioanele Anenii Noi și Căușeni.
Numerosul public s-a delectat și cu melodiile cunoscuților interpreți de muzică populară și ușoară, cum ar fi Alex Calancea, Anișoara Prisăcaru, Gabriel Nebunu ș.a.
Din programul Festivalului nu au lipsit expozițiile de ovine și caprine, de alte animale și păsări domestice și exotice din diverse colțuri ale țării noastre, dar și competițiile la lupta națională „Trânta” pentru premiul „Berbecul viu” etc.
Mai mulți meșteri populari și-au expus lucrările confecționate, iar producătorii agricoli au scos la vânzare puieți, flori, fructe și legume, alimente etc.
La manifestare au venit și oaspeți de peste hotare: crescători de oi și capre din România, Bulgaria, Kazahstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan etc.
Delegațiile din alte țări au pregătit bucate tradiționale, iar gazdele au participat la degustarea lor.
Evenimentul în cauză se desfășoară anual, la începutul lunii noiembrie, având în calitate de organizatori și parteneri Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din Republica Moldova, Primăria orașului Cimișlia, Consiliul Raional Cimișlia, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din țara noastră.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed