A venit, a venit toamna…

A venit, a venit toamna…

Sfârșitul lui Brumărel a însemnat pentru colectivele instituțiilor educaționale din raionul Cantemir și vernisarea unor expoziții de lucrări ale elevilor în cadrul tradiționalei expoziții cu genericul „Toamna de aur”, o activitate extrașcolară, care oferă posibilitate învățăceilor să-și demonstreze imaginația, ingeniozitatea, arta creativă și măiestria.

În gimnaziul ,,Valeriu Hanganu” din satul Cociulia, la activitatea consacrată frumosului anotimp al toamnei au participat elevii claselor a I-IX-a. Cu această ocazie, în gimnaziu a fost organizat un concurs de desene, picturi și lucrări manuale, dedicate toamnei, cei mai activi fiind, în opinia juriului, elevii din clasele primare. Ghidați de părinți și învățători, copiii au reușit să prezinte niște lucrări inedite, extraordinar de frumoase, inspirate.

Juriul evalueaza lucrarile elevilor


Ei au redat și imortalizat bogăția și frumusețea toamnei, dând frâu liber fanteziei, creativității, originalității în desenele și aplicațiile lor. S-au bucurat enorm că li s-a oferit această oportunitate de a se manifesta din punct de vedere creativ. Până chiar nici pandemia nu a fost o piedică de a transpune frumusețea acestui anotimp blând, irepetabil de frumos, demn de admirat. Privirile jucăușe ale copiilor licăreau atunci când admirau expoziția din holul instituției. Un veritabil prilej de bucurie și de satisfacție!
Evident, comisiei de evaluare a lucrărilor, constituită din Maria Avram, directorul instituției, Maria Toderici, prof. de biologie, Nicolae Mocanu, prof. de educație plastică, Tatiana Dumitraș, conducătoarea cercului ,,Meșterița”, nu i-a fost deloc ușor să desemneze cele mai reușite lucrări. De aceea, făcând bilanțul concursului, comisia a decis să fie distinși cu semne de gratitudine toți elevii, pentru cele mai reușite lucrări oferindu-se diplome.

Natalia CÎRLAN,
profesoară de limba şi literatura română,
Gimnaziul „Valeriu Hanganu”, s. Cociulia, raionul Cantemi
r

P.S. De menționat că activități similare, cu vernisarea lucrărilor elevilor, s-au desfășurat și în instituțiile preuniversitare din comunele Ciobalaccia, Baimaclia, în orașul Cantemir și în alte localități din raionul Cantemir.

You May Have Missed