Bogățiile toamnei, comercializate la iarmaroacele din Ștefan Vodă

Bogățiile toamnei, comercializate la iarmaroacele din Ștefan Vodă

Pe parcursul acestei luni, Consiliul Raional Ștefan Vodă organizează, la sfârșitul fiecărei săptămâni, târguri de vânzare a produselor agricole și nu numai.

Iată că și sâmbăta trecută, în orașul Ștefan Vodă a avut loc cea de-a doua ediție a Iarmarocului de Toamnă cu vânzare direct de la producători a fructelor, legumelor, strugurilor etc., precum și ale derivatelor acestora.
După cum a comunicat Diana Rusu, șefa Direcției Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Ștefan Vodă, producătorii agricoli autohtoni au comercializat recolta crescută în cantități impunătoare și au solicitat organizatorilor repetarea desfășurării Iarmarocului și în ediția a treia.
Peste 65 de agenți economici, gospodării țărănești și persoane fizice din domeniul agriculturii au comercializat, la 16 octombrie curent, angro și cu amănuntul, producție agricolă și animalieră diversă și de cea mai înaltă calitate:
• Legume: varză, roșii, ceapă, ardei, morcov, dovleac, pepene verde, pepene galben, ridiche, sfeclă roșie etc.;
• Fructe: mere, pere, gutuie, prune;
• Struguri de masa de diferite forme și colorit îmbietor, struguri pentru vin;
• Cereale: porumb, grâu, orz;
• Carne de iepure, carne de porc, produse din carne;
• Lactate: brânză, smântână, lapte, unt de vaci, brânză de oi și de capre etc.;
• Miere de albine și produse apicole.
De asemenea, de la târg nu au lipsit: vinul nou, dar și de cel din anul trecut; animale vii, precum iepuri și purcei; păsări și porumbei; pește proaspăt.
La Iarmaroc au fost prezenți și vânzători de flori, de arbuști și de puieți de pomi fructiferi și decorativi.
Locuitorii orașului Ștefan Vodă și oaspeții lui au rămas mulțumiți de varietatea produselor și de atmosfera de sărbătoare creată și menținută de către artiști amatori din satul Cioburciu.
La fel ca și cu o săptămână mai înainte, pe perioada desfășurării iarmarocului au fost respectate toate restricțiile ce țin de situația epidemiologică existentă: obligatorii au fost purtarea măștii și păstrarea distanței fizice de un metru, efectuarea termometriei fiecărui vizitator la intrare.
La solicitările populației, vă informăm că a fost luată decizia de a organiza cea de-a III-a ediție a Iarmarocul Agricol 2021, la care vă invităm sâmbăta viitoare – 23 octombrie 2021!

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed