Înfrățirea municipiilor Cahul și Constanța

Înfrățirea municipiilor Cahul și Constanța

La 8 octombrie curent, în municipiul Constanța din România, a fost semnat Acordul de înfrățire a acestui oraș cu municipiul Cahul din Republica Moldova. Pe document și-au pus semnăturile cei doi edili-șefi: Nicolae Dandiș din Cahul și Vergil Chițac din Constanța (vezi imaginea).
Din Cahul, relatează ziuadeazi.md, la eveniment au participat și viceprimarul Stella Bădin, consilieri municipali, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, conducători de instituții educaționale și culturale din municipiu.
„Delegația a avut o discuție sinceră, cu mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din Constanța, despre propunerile și perspectivele de cooperare, care urmează a fi incluse în curând într-un plan de acțiuni comun. Mulțumim domnului primar Chițac, Consiliului municipal Constanța și instituțiilor vizitate pentru deschiderea și prietenia stabilită în interesele ambelor comunități, invitându-i cu mare drag la Cahul”, se spune în comunicatul primăriei acestui municipiu.
Menționăm că Acordul de înfrățire a fost aprobat în prealabil de către consiliile municipale Cahul și Constanța.
Sursa citată mai precizează că anterior municipiul Cahul a semnat acorduri de înfrățire și cu alte două municipii de peste Prut – Iași și Galați.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed