Site icon

Inaugurarea plăcii comemorative dedicată celui care a fost Iovu Bivol

Vineri, 8 octombrie curent, cu începere de la ora 10.00, a avut loc ceremonia de inaugurare oficială a plăcii comemorative în cinstea celui care a fost Iovu Bivol.

Placa memorială a fost instalată la urcarea pe Scara Prahovei din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.12 din orașul Cimișlia.
Ceremonia s-a desfășurat în prezența lui Mihail Olărescu, președintele raionului, care a fost însoțit de Tatiana Aramă și Vadim Torgai, vicepreședinți ai raionului, de mai mulți consilieri raionali, de reprezentanți ai serviciilor desconcentrate și ai autorităților publice locale de nivelul unul. De asemenea, a fost invitată familia regretatului ex-președinte al raionului.
În spiritul respectului față de memoria celui care a fost Iovu Bivol, s-a păstrat un moment de reculegere, apoi au fost depuse flori la placa inaugurată și s-au rostit cuvinte de regret pentru cel trecut în neființă.
Născut la data de 3 iulie 1948 în satul Lipoveni, raionul Cimișlia, Iovu Bivol a fost semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, fiind deputat în primul Parlament ales în mod democratic al țării noastre. A activat în calitate de președinte al raionului Cimișlia în perioada anilor 2003-2007 și 2018-2019.
Iovu Bivol s-a stins din viață la 25 ianuarie 2021, după o luptă îndelungată cu virusul Covid-19.
Memorie eternă pentru regretatul Iovu Bivol…

Octavian POPESCU

Exit mobile version