Festivalul „Drag mi-i cântul” a ajuns la ediția a XI-a

Festivalul „Drag mi-i cântul” a ajuns la ediția a XI-a

Festivalul interpreților de muzică populară „Drag mi-i cântul”, ediția XI-a, desfășurat, recent, în regim on-line (responsabil – directorul căminului cultural din Cantemir, Ion Roșu), a întrunit 17 participanți din localitățile raionului Cantemir, care au adus în scena Casei raionale de cultură „N. Sulac” melodii originale, cântece mai vechi și mai noi, culese de la baștină sau din repertoriul rapsozilor populari, astfel că juriului (președinte – șeful Serviciului cultură și turism Cantemir, Sergiu Toderici), nu i-a fost deloc simplu să desemneze învingătorii Festivalului.

Până la urmă, în categoria 9-15 ani, locurile s-au împărțit în felul următor: locul I- Albina Bagrin, s. Lărguța, urmată de Iraida Glibiciuc, s. Baimaclia; Anastasia Beșleaga, s. Baimaclia; Dan Bejenaru și Andrei Putregai, ambii din s. Hănăseni, care au fost distinși cu diplome, premii bănești și semne de gratitudine.
În categoria de vârstă 16-25 ani, cei mai buni au fost: Ina Jitaruc, s. Baimaclia; Viorica Miron, s. Hănăseni; Magdalena Ciolac și Dumitru Dorogoi din comuna Ciobalaccia, care au beneficiat de mențiunile stabilite în Regulamentul Festivalului.
În categoria 26-65 de ani, juriul a decis în felul următor: locul I – Elena Butuc, s. Baimaclia; Irina Bișir, s. Stoianovca; Tatiana Bejenaru și Ion Bejenaru din s. Hănăseni; Vera Blîndă, s. Vișniovca; Lilia Putregai, s. Hănăseni și Maria Țăruș din satul Țiganca, toți fiind menționați cu semne de gratitudine.
De menționat că, în conformitate cu devizul de cheltuieli, consiliul raional a oferit suma necesară pentru premierea participanților clasați pe locul I în fiecare din cele trei categorii de vârstă, restul mijloacelor fiind suportate de Serviciul cultură și turism Cantemir.

Ion DORU

You May Have Missed