Apel către locuitorii raionului Leova de a dona sânge, la 6 octombrie curent

Apel către locuitorii raionului Leova de a dona sânge, la 6 octombrie curent

Consiliul Raional Leova, Instituția Medico–Sanitară Publică „Spitalul Raional Leova” și Centrul de Sănătate Leova au lansat un apel către locuitorii din această unitate teritorial-administrativă de a participa la donarea voluntară a sângelui.

„Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18 și 60 de ani și o sănătate perfectă, vino cu un act de identitate ori cu un alt document ce include codul personal și fotografia la data de 6 octombrie 2021, în incinta Spitalului Raional Leova, parter, pentru a dona sânge”, se menționează în apel.
Procesul de donare a sângelui va fi realizat și monitorizat de către specialiștii Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.
De asemenea, se vor respecta obligatoriu și regulile de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie (purtarea măștii, care trebuie să acopere atât gura, cât și nasul), inclusiv respectarea distanței sociale de cel puțin un metru în spațiul de așteptare în teritoriul localului, precum și pe teritoriul adiacent acestuia.
„Important e să știm că tocmai gestul donatorilor voluntari de sânge face diferența între viață și moarte, iar sângele donat este vital necesar pacienților din spitale”, se mai specifică în apelul Consiliului Raional Leova, al Instituției Medico–Sanitare Publice „Spitalul Raional Leova” și Centrului de Sănătate Leova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed