Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște a fost renovată din surse donate de către Guvernul României

Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște a fost renovată din surse donate de către Guvernul României

În ziua de 29 septembrie a avut loc ceremonia oficială de finalizare a lucrărilor de reparație și modernizare a grădiniței „Alunelul” din s. Gradiște r. Cimișlia. Din a. 2017 până în prezent a fost cheltuită suma totală de 2.738.000 lei pentru acest proiect, cheltuieli acoperite cu resurse din bugetul de Stat, bugetul local al Primăriei s. Gradiște și din contribuția Consiliului raional Cimișlia, iar peste 1.300.000 lei au fost oferiți de către Guvernului României sub formă de donație.

Daniel Ioniță, ambasadorul României în R. Moldova: „Acest gest este unul de solidaritate imensă, unul din gesturile demonstrate de-a lungul timpului de Guvernul României, care a fost neobosit în a susține parcursul european al R. Moldova, în a susține obiectivele dumneavoastră pentru o viață mai sigură, mai bună și mai stabilă. În continuare vom rămâne la fel de hotărâți în a fi alături de dumneavoastră pe calea către UE și, atâta vreme cât veți rămâne orientați pe acest drum, sprijinul nostru pentru dumneavoastră poate să crească exponențial.”

Lucrările au fost efectuate pe etape pe parcursul a ultimilor 4 ani, timp în care a fost termoizolată fațada clădirii, au fost schimbate ușile și ferestrele, construite rețele exterioare de canalizare și amenajat teritoriul adiacent. De asemenea, blocul alimentar al grădiniței a fost reparat, gazificat și dotat cu utilajele necesare, a fost construit un bloc sanitar, iar grupele au fost dotate cu mobilier. În total, de aceste lucrări beneficiază 217 persoane.

Ion Musteață, directorul Agenției de Implementare a sub-proiectului (SP) din s. Gradiște, coordonator de proiect: Lipseau spațiile sanitare, în grupe nu era nici apă rece, de apă caldă nici vorbă, lipsea sistemul de canalizare, ferestrele și ușile din lemn putrede, acoperișul vechi. E pentru prima oară când un donator donează și nu ne cere contribuție.

Guvernul României a contribuit la renovarea a peste 1.100 de instituții preșcolare din R. Moldova, cu donații  de peste 600 milioane de lei, bani alocați prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

 

You May Have Missed