Pescuitul în râul Prut este interzis. Motivul – raionul Cahul se află sub cod roșu de Covid-19

Pescuitul în râul Prut este interzis. Motivul – raionul Cahul se află sub cod roșu de Covid-19

Autoritățile publice locale de nivelul I și II limitează accesul în zona de frontieră pentru persoanele care solicită accesul în scop de agrement. 

 O scrisoare de informare în acest sens a fost expediată către autoritățile publice locale din raionul Cahul, semnată de președintele raionului, Marcel Cenușă. În scrisoare se menționează că solicitarea vine din partea Direcției Regionale SUD a Poliției de Frontieră, iar primăriile din raionul Cahul urmează să aducă la cunoștința cetățenilor noile restricții. 

 Menționăm că în primăvara-vara curentă, în preajma satelor Manta, Slobozia Mare, Crihana Veche ș.a. din lunca Prutului, polițiștii de frontieră au depistat cca 20 de cazuri de pescuit ilegal în afluentul Dunării.

 Totodată, solicitarea autorităților publice locale despre interzicerea pescuitului vine în contextul agravării situației epidemiologice privind infecția cu virusul COVID-19: doar în perioada 3-6 septembrie, în localitățile cahulene au fost înregistrate 87 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, iar în zilele de sâmbătă-duminică trecută, alte 3 persoane au fost răpuse de virusul SARS-Co-V.  

Ion DORU

You May Have Missed