ONG-ul „Forța Fermierilor” se va crea la inițiativa unor agricultori din 10 raioane ale țării

ONG-ul „Forța Fermierilor” se va crea la inițiativa unor agricultori din 10 raioane ale țării

Un grup de fermieri din mai multe raioane în cadrul unei întruniri a decis formarea unui grup de inițiativă privind constituirea unei asociației agricole independente și eficiente. Potrivit fermierilor, la moment ramura agroindustrială și zonele rurale se află într-o stare dezastruoasă, ceea ce generează exodul continuu a populației, transmite Știri.md.

Pentru depășirea situației este nevoie de schimbarea cardinală a strategiei de dezvoltare a sectorului și unificarea și sincronizarea eforturilor statului, agricultorilor și populației din localitățile rurale cu accent sporit de sprijin pentru fermierii mici și mijlocii — locuitorii satelor, susțint agricultorii.

În acest context, agricultorii din peste 10 raioane au convenit crearea unei organizații non-guvernamentale puternice naționale de antreprenori rurali cu denumirea „Forța Fermierilor”.

Potrivit fondatorilor, ONG-ul să fie foarte activ în acțiuni ce țin de elaborarea și promovarea politicilor favorabile pentru domeniul agroindustrial și dezvoltare rurală, precum și în asistența fermierilor în privința accesului la finanțe și modernizarea sistemului de producere.

„Planificăm o colaborare internațională fructuoasă în vederea schimbului de experiență, in special cu organizațiile similare din România și Ucraina.

De azi începem campania masivă a agricultorilor despre viitoarea asociație și îndemnăm pe mai mulți fermieri să adere la mișcare noastră, care are drept scop să pună agricultură în ofensivă”, mai menționează reprezentanții grupului de inițiativă.

You May Have Missed