La doar 15 ani, un tânăr din Moldova a înregistrat o performanță uimitoare la Campionatul European de Haltere

La doar 15 ani, un tânăr din Moldova a înregistrat o performanță uimitoare la Campionatul European de Haltere

Un tânăr de numai 15 ani din Republica Moldova a înregistrat o performanță uimitoare la Campionatul European de Haltere desfăşurat în Polonia, scrie unica.md.

Un halterofil din Moldova, Ion Badanev, în vârstă de doar 15 ani a reușit o performanță uimitoare pentru țară. El a obținut medalia de aur la Campionatul European de Haltere, desfășurat în data de 20 august în Polonia. El a concurat alături de numeroşi sportivi din diferite ţări. La această competiţie au participat şi au avut rezultate bune şi alţi sportivi de la noi. Băiatul a fost felicitat într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Federației de Haltere din Moldova.

„BADANEV Ion, in limitele categoriei de până la 49 Kg – U15, a completat prima proba smuls cu 76 Kg pe locul 1 și al doilea proba aruncat cu 88 Kg pe locul 5.Cu totalul de 162 Kg a obținut Clasament final pe locul 5.Bravo Ion!!!”, se arată în postare.

Unica.md subliniază și că Ion Badanev este elev în clasa a 9-a la Liceul cu profil Sportiv din Chişinău. El este antrenat de Ion Marinuta și Dumitru Catran. Aceasta nu este prima medalie a tânărului sportiv.

You May Have Missed