Beneficiile strugurilor, mai puțin cunoscute de majoritatea dintre noi

Beneficiile strugurilor, mai puțin cunoscute de majoritatea dintre noi

Respectând tradiția, blogul secretelegospodinei.com prezintă beneficiile consumului de struguri. În luna august începe sezonul strugurilor, care sunt nelipsiți de pe mesele noastre. Strugurii au numeroase beneficii, mai puțin cunoscute de majoritatea dintre noi.  Consumă-i cât mai des, dar în cantități moderate,  pentru a te bucura de beneficiile lor!

O porție medie de struguri înseamnă o cană, adică în jurul a 30 de boabe de mărime medie.  Astfel, o porție de struguri conţine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grăsime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier şi 3 micrograme de folaţi.

Strugurii previn apariția cancerului

Cunoscuți pentru proprietățile antioxidante, aceste fructe de toamnă conțin polifenoli, care previn apariția mai multor tipuri de cancer. De asemenea, acest lucru se datorează și resveratrolului și antocianinei din componența strugurilor.

Strugurii protejează vederea

Datorită resveratrolului și picnogenolului din componența lor, strugurii ajută la prevenirea leziunilor retiniene. De asemenea, consumul regulat de struguri negri va ajuta și la degenerescenței maculare.

Strugurii au efect laxativ

Dacă te simți balonată și suferi de constipație, este indicat să consumi câteva porții de struguri. Datorită efectului laxativ, te vor ajuta să scapi de aceste probleme.

Strugurii protejează de infecții

Strugurii roșii sunt cunoscuți pentru proprietățile antibacteriene și antivirale. Din acest motiv, este indicat să-i consumi cât mai des, pentru a întări sistemul imunitar și a ajuta organismul să lupte cu infecțiile.

Strugurii protejează sistemul cardiovascular

Resveratrolul din componența strugurilor, în special a celor negri, face minuni și cu sistemul cardiovascular. Acesta împiedică dezvoltarea afecțiunilor cardiace și protejează vasele de sânge.

Dacă  introduci în meniul zilnic strugurii, beneficiile acestora nu vor întârzia să apară!

BINE DE ȘTIUT! Pentru a te bucura de efectele strugurilor, consumă-i cu tot cu coajă și sâmburi.  Coaja conține numeroase substanțe utile organismului, iar sâmburii conțin un ulei ce ajută la reducerea colesterolului și menține sănătoase vasele de sânge, mai spun autorii.

You May Have Missed