foto: tvr.md
Politic

„Cei care fură – dați afară, cei care lucrează – promovați și apreciați” – declară Gavrilița

„În primele luni de activitate sarcina voastră este să fiți jumătate ministru, jumătate procurori”, a declarat Natalia Gavrilița, noul prim-ministru al Republicii Moldova. „Pe mine și pe cetățeni ne interesează să știm de la voi care sunt schemele prin care au fost delapidate sume din ministerele voastre și din instituțiile subordonate, mă interesează să verificați toate contractele de achiziții din ultima perioadă și să mă informați care au fost firmele abonate la achiziții și care achiziții vi se par dubioase, fie la etapa concursului fie în ceea ce ține de prețul produselor sau serviciilor plătite”, a mai declarat prim-ministrul, la prima ședință a Cabinetului pe care îl conduce, scrie moldpres.md.

Potrivit șefului Executivului, „avem nevoie de acest efort, în primul rând, ca să oprim abuzurile și irosirea banilor publici și să înțelegem cum putem înlătura rețelele care parazitează pe spatele bugetului și, într-al doilea rând, pentru a transmite organelor abilitate informațiile despre ilegalități, corupție și abuz de putere”.

„În același timp, vreau să transmit clar un mesaj pentru funcționarii publici: vin vremuri bune pentru angajații Guvernului care se află aici să lucreze, nu să fure. Vin oportunități mari de promovare în funcție pentru oamenii cinstiți, oamenii dedicați domeniului în care lucrează. Veți fi promovați și veți fi apreciați pentru eforturile oneste în beneficiul oamenilor. Echipele din ministere sunt cele care vor asigura succesul vostru, ca ministru, succesul acestui Guvern și vor determina în mod important mersul lucrurilor în această țară.

Vorbiți cu angajații, găsiți modalitățile optime de reorganizare a ministerelor, astfel încât, pe de o parte să asigurăm o muncă de echipă eficientă și cu rezultate pentru cetățeni, iar pe de altă parte să ne asigurăm că munca în serviciul public își recapătă demnitatea, respectul și prestigiul de care e nevoie în orice stat prosper”, a relevat oficialul.

„Mesajul e simplu: cei care fură – dați afară, cei care lucrează – promovați și apreciați. Acest proces de curățare și de organizare pe principii de meritocrație îl începem chiar de astăzi. Miniștrii trebuie să aibă echipe care împărtășesc valorile acestei guvernări, de aceea pornim cu demisiile și numirile cele mai urgente, care să vă permită să accelerați procesele de transformare pe care le așteaptă oamenii de la noi”, a conchis Natalia Gavrilița.

Nicoleta Lisevici