Tinerii din Republica Moldova luptă pentru egalitatea de gen

Tinerii din Republica Moldova luptă pentru egalitatea de gen

Peste 30 de tineri din Republica Moldova au participat la un șir de instruiri în domeniul egalității de gen, organizate de către Asociația ”Femei pentru Femei”, GENDERDOC-M, UN WOMEN și finanțat de către ambasada Suediei în Republica Moldova.

Instruirile la care au participat tinerii, s-au desfășurat în perioada lunilor noiembrie-martie 2020-2021.
Marina Cobîleanschi, eleva în clasa a XII al IPLT „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia este una din participante la instruiri. În perioada lunilor aprilie-iulie, Marina a realizat în orașul Cimișlia o serie de evenimente ce cuprind tema stereotipurilor, prejudecăților, discriminării și bullying-ului.
Printre activități a fost o sesiune de informare, organizată la data de 26 mai 2021 în incinta IPLT„Mihai Eminescu”, tinerii de vârsta cuprinsă 15-16 ani au aflat despre căile de rezolvare a diferitor conflicte, evitarea discriminării și crearea unui mediu prietenos pentru toți tinerii, indiferent de vârstă, etnie, religie sau/și apartenență socială. Acestea fiind și scopurile programului de mentorat „Egalitate de Gen”.
A doua activitate a cuprins vizionarea unui film ce abordează tema discriminării rasiale și sociale. Acest eveniment a avut loc în incinta Casei de Cultură, unde a fost derulat filmul „The Hate U Give”- o dramă americană din 2018 despre viața unei adolescente de culoare.
La finalul proiectului, tinerii și organizatorii s-au întrunit la un eveniment de totalizare a tuturor proiectelor ce au fost implementate. Evenimentul s-a desfășurat la Artcor, orașul Chișinău. Printre invitați la eveniment au fost: reprezentanta UN-Women în Republica Moldova Dominika Stojanoska, Ambasadoarea Suediei Anna Lyberg și Consilierul Adam Amberg.

You May Have Missed