Igor Grosu a devenit președinte al Parlamentului

Igor Grosu a devenit președinte al Parlamentului

Deputaţii s-au întrunit ieri, 29 iulie curent, în şedinţă plenară pentru a alege conducerea Legislativului. Pentru alegerea președintelui Parlamentului s-a format o comisie specială compusă din 7 deputați: Artemie Cătănoi, Litvinenco Sergiu, Stamate Olesea, Talmazan Igor, Bolea Vasile, Rusu Nicolae, Denis Ulanov. 

Candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului a fost anunțată de către președintele comisiei speciale, Sergiu Litvinenco. Deputatul Igor Grosua fost singurul candidat la funcția de președinte al Parlamentului

Deputații au început procedura de votare secretă a președintelui Parlamentului.  În urma votului, Igor Grosu a devenit președinte al Parlamentului, ales cu 64 de voturi pro.

Igor Grosu este născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus, raionul Cahul. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, licențiat în istorie. În perioada 15 august 2012 – 12 august 2015 a deținut funcția de viceministru al educației. Din 15 mai 2016 este membru al partidului PAS, în 2019 fiind ales deputat pe lista națională a Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a candidat din partea Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, fiind numărul unu în listă. Igor Grosu este căsătorit și are trei copii.

În funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a succedat-o pe Zinaida Greceanîi care a deținut postul de speaker începând cu 8 iunie 2019.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed