Cimișlia și Câmpia Turzii au semnat un Acord de înfrățire

Cimișlia și Câmpia Turzii au semnat un Acord de înfrățire

Ieri, pe 29 iulie, primarii de Cimişlia şi Câmpia Turzii, Sergiu Andronachi şi Dorin Lojigan, au semnat Acordul de înfrăţire între cele două oraşe. Evenimentul a avut loc de Ziua Imnului României „Deșteaptă-te române”, la Câmpia Turzii, județul Cluj, România, anunțul fiind făcut public pe pagina oficială a Primăriei Cimișlia.

Potrivit primarului de Cimișlia, Sergiu Andronachi, semnarea protocolului de cooperare reprezintă începutul unei noi etape de colaborare între cele două urbe. „Astăzi noi împreună am făcut istorie comună pentru ambele localități. Astăzi înfrățirea noastră este evenimentul de glorie și bun augur la toate faptele care vor continua de acum înainte cu implicarea comună. Astăzi, stimați frați s-a intimplat ceva firesc, fiindcă suntem un neam, același sânge curge prin vene, aceeași limbă dragă și scumpă vorbim. In numele locuitorilor orașului Cimișlia, exprim profunda recunoștință pentru deschiderea pe care am întâlnit-o aici la Dumneavoastră. Orașul Cimișlia este un oraș modest, dar are oameni deosebiți. Sunt convins că înfrățirea și cooperarea noastră pe mai departe va fi un succes comun”, a menționat edilul Cimișliei, Sergiu Andronachi, cu această ocazie.

Potrivit documentului semnat între cei doi primari, Cimișlia şi Câmpia Turzii, îşi propun să fortifice relaţiile dintre oraşe, prin realizarea mai multor proiecte comune, iar domeniile prioritare sunt cel cultural şi social. Iniţiativa de semnare a unui acord dintre Câmpia Turzii şi Cimișlia, a fost lansată în luna decembrie a anului 2019, în timpul vizitei unei delegaţii din Cimișlia în frunte cu primarul Sergiu Andronachi la Câmpia Turzii, dar și cu sprijinul Consiliului orășenesc Cimișlia, care a susținut inițiativa prin votarea Deciziei privind semnarea Acordului de Cooperare între localități.

La ceremonia oficială organizată de frații de peste Prut au fost prezenți primarul Sergiu Andronachi, viceprimarul Sergiu Suhan, consilieri orășenești cât și societatea civilă din orașul Cimișlia.

foto: Facebook/Primăria Cimișlia

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed