foto: ziuadeazi.md
CantemirȘtiri pe scurt

„Sediul nostru a fost renovat, activăm în niște condiții mult mai bune”. Sediul Sectorului nr. 1 a IP Cantemir a fost renovat

În luna octombrie 2020 a fost inaugurat Sediul Sectorului nr. 1 a IP Cantemir, renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale. Modernizarea acestuia a fost posibilă grație suportului oferit în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind suportul pentru reforma poliției și Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, transmite ziuadeazi.md .

„Meseria de polițist e o profesie. Fiecare se mândrește cu profesia lui. Profesia dată am ales-o din 1996, atunci încă nu înțelegeam bine ce înseamnă Poliție, dar an de an,  activând am înțeles că este o profesie cu multă stimă și respect nu atât față de noi, polițiștii, dar noi față de oameni, și respectiv oamenii față de noi. Sediul nostru a fost renovat, activăm în niște condiții mult mai bune, ne este și nouă mai bine de lucrat: birouri, tehnică. Acum nu suntem prin alte birouri, mai înghesuiți și putem discuta, și pentru cetățeni este convenabil. Întâlneam înainte dificultăți, plus la asta încăperi nu erau. Eram toți grămadă, 13 colegi într-un birou. Lucram rapid unul să reușească, apoi altul, și chiar cu cetățenii ca să lucrăm întâmpinam probleme. ”, a declarat pentru ziuadeazi.md Oleg Cereniuc, Șeful Sectorului nr.1 a IP Cantemir

În sectorul de poliție nr.1 Cantemir vor activa 16 angajați, care deservesc 18 localități din cadrul a 11 primării: Cantemir, Porumbești, Lărguța, Cîrpești, Antonești, Toceni, Stoianovca, Plopi, Țiganca, Gotești, Cania, cu o populație de circa 23 000 de cetățeni. Resursele financiare alocate pentru reconstrucția sectorului constituie 675 000 lei.

„Mai repede ne deplasăm prin oraș la menținerea ordinii publice, când este o situație de urgență mai repede ne putem deplasa. Când sunt evenimente, concerte, chiar și terenurile de joacă, în timpul serii supraveghem cum se respectă regulile anticovid, purtarea măștilor. În primele dăți se uitau așa… dar se uită mai cu respect decât cu mașinile, pentru că este un mijloc de transport ecologic, copii se îngrămădesc împrejur la polițiști”, a declarat Irina Posmag, polițistă IP Cantemir.

Una dintre prioritățile Poliției este consolidarea relației comunitate-poliție, care poate fi realizată doar prin deschiderea față de cetățeni, implicare și colaborare reciprocă.