foto: realitatea.md
CahulEducație

”Iernile sunt mai calde, iar cheltuielile pentru căldură s-au micșorat considerabil”. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cahul a obținut performanțe la capitolul ecologie

Elevii, profesorii și personalul tehnic ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cahul au obținut condiții mai bune pentru realizarea procesului educațional. Iernile sunt mai calde, iar cheltuielile pentru căldură s-au micșorat considerabil. Acestea sunt rezultatele proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică” în cadrul instituției de învățământ, transmite diez.md.

În cadrul proiectului au fost realizate trei măsuri de bază: înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare pe o suprafață de 897 de metri pătrați, izolarea termică a pereților exteriori pe o suprafață de 3 238 de metri pătrați și izolarea termică a tavanelor pe o suprafață de 2 453 de metri pătrați.

Aceste acțiuni au determinat economii de energie în valoare de 475 336 kWh pe an, economii financiare de 324 000 de lei anual și reducerea emisiilor de CO2 cu 96 de tone pe an. Valoarea totală a proiectului a însumat 4,5 milioane de lei.

Nicoleta Lisevici