Discuții despre eficiența energetică în raioanele Basarabeasca, Ceadâr-Lunga și Comrat

Discuții despre eficiența energetică în raioanele Basarabeasca, Ceadâr-Lunga și Comrat

Eugen Gîrlea, vicedirector al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE), a vizitat trei raioane din zona de sud – Basarabeasca, Ceadâr-Lunga și Comrat. Vizita a avut loc în cadrul campaniei de informare ,,Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”, care se desfășoară în perioada iunie – august 2021, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și în UTA Găgăuzia.

Scopul acestei campanii este promovarea informației, prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente, informează provincial.md.
Potrivit unui comunicat de presă, în incinta consiliilor raionale au fost instalate panouri cu informații la care oricare locuitor din regiune are acces.
Vicepreședintele raionului Basarabeasca pentru probleme economice, Petru Scutari, a menționat că această campanie este foarte utilă și Consiliul Raional Basarabeasca va continua să informeze populația privind eficiența energetică.
„Noi vom depune efort maxim ca să avem o colaborare cât mai bună cu Agenția pentru Eficiență Energetică și mizăm pe continuitate și colaborare”, a afirmat și președintele raionului Ceadâr-Lunga, Gheorghe Marangoz.
La rândul său, vicedirectorul AEE a asigurat administraţia celor trei raioane de susţinere și conlucrare constructivă. „Vă mulțumesc pentru implicarea directă în promovarea eficienței energetice la nivel local. Vom rămâne în continuare deschiși pentru o colaborare cât mai bună”, a declarat Eugen Gîrlea.
Precizăm că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și al valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed