Analizarea construcției a două sectoare din drumul național Chișinău-Giurgiulești

Analizarea construcției a două sectoare din drumul național Chișinău-Giurgiulești

Derularea lucrărilor de construcție a drumului național M3 pe sectoarele Porumbrei-Cimișlia și la drumul de ocolire a municipiului Comrat a fost examinată, săptămâna aceasta, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) şi cu antreprenorul din Turcia. Părţile au constatat că lucrările sunt efectuate pe jumătate şi vor fi finalizate în anul 2022.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a drumurilor de acces și a podurilor, de așternere a straturilor rutiere și de construcție a terasamentului, pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia, care are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de executare de circa 48 la sută.
„Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia traversează extravilanul orașului Cimișlia, al satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din același raion. Pe drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, de așternere a straturilor de piatră spartă și asfalt, de construcție a terasamentului, a drumurilor de acces, a trotuarelor, podurilor și podețelor, precum și relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul de drum de lângă Comrat are un progres al lucrărilor de circa 46%”, indică Administrația de Stat a Drumurilor.
Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții.
Antreprenorul urmează să finalizeze lucrările în anul viitor.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed