CimişliaSocial

Analizarea construcției a două sectoare din drumul național Chișinău-Giurgiulești

Derularea lucrărilor de construcție a drumului național M3 pe sectoarele Porumbrei-Cimișlia și la drumul de ocolire a municipiului Comrat a fost examinată, săptămâna aceasta, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) şi cu antreprenorul din Turcia. Părţile au constatat că lucrările sunt efectuate pe jumătate şi vor fi finalizate în anul 2022.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a drumurilor de acces și a podurilor, de așternere a straturilor rutiere și de construcție a terasamentului, pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia, care are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de executare de circa 48 la sută.
„Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia traversează extravilanul orașului Cimișlia, al satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din același raion. Pe drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, de așternere a straturilor de piatră spartă și asfalt, de construcție a terasamentului, a drumurilor de acces, a trotuarelor, podurilor și podețelor, precum și relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul de drum de lângă Comrat are un progres al lucrărilor de circa 46%”, indică Administrația de Stat a Drumurilor.
Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții.
Antreprenorul urmează să finalizeze lucrările în anul viitor.

Ion CIUMEICĂ