Epidemiologii presupun că în Republica Moldova ar putea fi deja prezentă Varianta Delta

Epidemiologii presupun că în Republica Moldova ar putea fi deja prezentă Varianta Delta

Epidemiologii moldoveni sugerează că varianta Delta a virusului COVID-19 ar putea fi deja prezentă în Republica Moldova. Potrivit șefei catedrei de Epidemiologie a Universității de Medicină, Angela Paraschiv, persoanele care vin din Rusia și sunt depistate ca fiind infectate aduc varianta Delta în Republica Moldova, transmite Agora.md.

Acest lucru se întâmplă din motiv că în Federația Rusă varianta Delta a virusului este depistată la 88 la sută din populația infectată.

„Înregistrăm deja cazuri de import din Rusia și, respectiv, acele persoane care vin din Rusia și deja noi înregistrăm că ele sunt infectate, ele aduc și varianta Delta în țară pentru că acolo deja peste 88 la sută din populația infectată este depistată cu varianta Delta. 

Riscul că noi avem deja această variantă este înalt. De aici și vine îngrijorarea noastră pentru cetățenii țării, cei care nu sunt imunizați”, a declarat Angela Paraschiv.

Menționăm că, de la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 257.000 de cazuri de îmbolnăvire și 6.217 de decese. Totodată, au fost administrate peste 824.000 de doze de vaccin, fiind imunizați cu ambele doze mai mult de 328.000 de oameni.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed