Un moment periculos la poarta echipei din comuna Porumbrei Foto de Ion JALBĂ
CimişliaSport

Echipa de fotbal de la Gura Galbenei, deținătoare a Cupei Satelor în raionul Cimișlia

În dimineața zile de duminică, 4 iulie curent, stadionul orășenesc din Cimișlia a găzduit meciul decisiv de fotbal din cadrul turneului ,,Cupa Satelor – 2021”, în care au concurat echipele de tineret ale comunei Porumbrei și satului Gura Galbenei.

Înainte de disputarea întâlnirii propriu-zise, participanții la ea au fost felicitați cu acest prilej de către Vadim Torgai, vicepreședinte al raionului Cimișlia, și Vasile Melente, președinte al comisiei consultative pentru probleme sociale a Consiliului raional.
Ambele formații au fost susținute frenetic de câteva sute de suporteri. O galerie, înarmată cu o goarnă răsunătoare, scotea sunete stridente, aplauda la scena deschisă orice acțiune reușită a fotbaliștilor săi și scanda întruna denumirea localității Gura Galbenei. De cealaltă parte, amatorii de fotbal de la Porumbrei băteau cu putere o tobă și strigau mereu „Olimp, Olimp!” (denumirea echipei preferate).
Meciul s-a dovedit a fi unul destul de echilibrat și a fost condus, la centru, de arbitrul Ion Nenescu din orașul Cimișlia, ajutat la tușe de Dumitru Cerbadji și Ion Scobioglo (ambii de la Basarabeasca).
Spre sfârșitul primei reprize, sportivii de la Porumbrei au fost cei care au deschis scorul, prin Vasile Iepure. Numai peste câteva minute, formația de la Gura Galbenei a obținut dreptul la o lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o, cu mult sânge rece, Ion Olărescu.
În partea a doua a jocului, în pofida străduințelor ambelor echipe, rezultatul a rămas neschimbat – 1:1. În conformitate cu regulamentul, au fost anunțate prelungiri. În repriza secundă a acestora, fotbaliștii de la Gura Galbenei au reușit să înscrie, evidențiindu-se, din nou, Ion Olărescu.
Astfel, reprezentativa acestui sat a devenit deținătoarea Cupei Satelor-2021 și a Diplomei respective, a medaliilor de aur și a unui premiu bănesc oferit de Consiliul Raional Cimișlia, în valoare de 3000 de lei.
Echipa comunei Porumbrei a fost distinsă cu Diploma de gradul respectiv, cu medalii de argint și cu un premiu bănesc de 2000 de lei.
Ambele formații au beneficiat și de mingi de joc oferite de către Dragoș Hâncu, vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal.
Un juriu special a determinat și cei mai buni jucători pe compartimente, după cum urmează: portar – Marcu Mardari (Gura Galbenei), fundaș – Vladimir Cojocaru (Gura Galbenei), mijlocaș – Vladimir Crâșmaru (Porumbrei), atacant – Simion Cuțitaru (Porumbrei). Iar titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Ion Olărescu de la echipa învingătoare.

Ion CIUMEICĂ