De săptămâna viitoare cetățenii vaccinați din Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare

De săptămâna viitoare cetățenii vaccinați din Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare

Toţi cei imunizaţi la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova vor putea descărca online certificatul digital de imunizare. Acesta va conţine două coduri QR code – unul pentru identificare internaţională, iar celălalt pentru autentificarea certificatului în registrul de stat, a anunțat recent Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până acum certificatele de vaccinare eliberate de către autorităţile Republicii Moldova sunt recunoscute de Turcia, Bulgaria, Spania şi Muntenegru. La prezentarea certificatului naţional de vaccinare, cetăţenii basarabeni nu vor mai fi obligaţi să prezinte un test negative şi nu vor fi plasaţi în carantină.

Denis Cernelea, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale: „Termenul estimativ de implemetare a acestei soluţii tehnice este de o săptămână. Certificatul în continuare, la fel cum este şi acum, va fi în trei limbi, romană, rusă şi engleză şi va putea fi descărcat de pe o platforma online, foarte simplu, cu introducerea IDNP-ului”.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed