Inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă la Iargara

Inaugurarea punctului de asistență medicală urgentă la Iargara

Recent, a fost inaugurat sediul nou al Punctului de asistență medicală urgentă (PAMU) din orașul Iargara, raionul Leova, în care au fost create condiții moderne de lucru pentru personalul medical din această localitate.

În cadrul subdiviziunii, se specifică într-un comunicat de presă, activează 14 angajați, dintre care un medic, patru felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere.
Noul edificiu al Punctului de asistență medicală urgentă Iargara are o suprafață de 142 de metri pătrați, aici fiind efectuate reparații capitale, lucrări de conectare la apeduct, la rețeaua de canalizare, electricitate și încălzire. Totodată, proiectul de modernizare a clădirii a prevăzut și construcția unui garaj cu două boxe pentru ambulanțe, acesta având o suprafață totală de 49 de metri pătrați.
Echipele de asistență medicală urgentă din Iargara deservesc populația din nouă localități (Iargara, Tigheci, Băiuș, Cuporani, Hârtop, Borogani, Meșeni, Cociulia Nouă, Bertovca), cu o populație de aproximativ 14.000 de locuitori.
La inaugurarea edificiului a participat Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (a treia din dreapta imaginii), care a menționat: „Serviciul Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească intervine în toate situațiile critice pentru sănătatea și viața cetățenilor din toată republica, fiind un serviciu strategic la nivel național. Modernizarea Serviciului, prin îmbunătățirea condițiilor de activitate și fortificarea bazei tehnico-materiale, va asigura prestarea unor servicii medicale de calitate și intervenții rapide în situații de urgență”.
Menționăm că asistenţa medicală urgentă la etapa de prespital în Republica Moldova este asigurată de Instituția Medico–Sanitară Publică „Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească”, care prestează servicii medicale populației 24 de ore din 24, în mod gratuit, prin apel la numărul unic de urgență 112, pe întreg teritoriul țării.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed