Site icon

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită în raionul Cimișlia

Pe parcursul zilei de marți, 15 iunie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o deplasare de serviciu în raionul Cimișlia.

Programul vizitei a început în orașul Cimișlia și cuprins desfășurarea în această localitate a trei ședințe de lucru.
Întâlnirea de la Casa de cultură
În acest locaș, a avut loc întrunirea cu angajați ai Consiliului raional, cu reprezentanți ai administrației publice locale de nivelul întâi, cu directori de școli și grădinițe, cu administratori ai instituțiilor descentralizate.
Cea de-a doua întâlnire, cu agenți economici din această unitate administrativ-teritorială și din localități ale raionului vecin Basarabeasca, a fost organizată în sala de ședințe din incinta Consiliului raional.
La a treia ședință au fost prezenți conducători ai Spitalului raional, șefi de secții de la această instituție, lucrători medicali, angajați ai centrelor de sănătate și ai subunității de urgență, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
La Casa de cultură, șefa statului a vorbit despre situația din țară la momentul actual, a menționat directivele și obiectivele pentru viitor.
În cadrul discuțiilor purtate de Maia Sandu cu mai multe persoane, au fost abordate diverse subiecte, dar în mod special cele ce țin de programele de dezvoltare a localităților, de repartizarea corectă a fondurilor pentru comunități, de relansarea proiectelor de reparație a drumurilor locale, de modalitățile privind stabilirea, majorarea și recalcularea pensiilor pentru a obține echitatea socială, de reforma administrativ-teritorială, de majorarea salariilor, de afectarea agriculturii în urma calamităților naturale, de lupta împotriva corupției ș. a.

Un dialog constructiv cu antreprenorii
Pe parcursul ședinței cu agenții economici, s-a discutat despre activitățile cotidiene ale reprezentanților mediului de afaceri.
În același timp, au fost abordate subiecte privind situația de criză din perioada de pandemie și ca rezultat al schimbărilor climaterice din ultimii ani.
Propunerile parvenite din sală s-au referit la: modificarea Codului vamal, măsurile de sprijin pentru agenții economici din domeniul agrobusiness-ului, reindustrializarea pe întreg teritoriul țării prin edificarea mai multor platforme industriale.
Antreprenorii au comunicat și despre unele abuzuri ale organelor de control din țară.
Președinta Republicii Moldova a declarat că țara noastră poate să ajungă prosperă doar dacă vom avea afaceri prospere, ceea ce va asigura locuri de muncă, salarii bune și bani la buget. În această ordine de idei, antreprenorii au nevoie de câteva lucruri pentru a menține locurile de muncă, pentru a rămâne acasă și a dezvolta afaceri sănătoase, care să asigure creșterea economică:

Exit mobile version