Bugetul raional Cahul pentru anul 2021 a fost modificat. Află AICI care sunt domeniile prioritare pentru finanțare

Bugetul raional Cahul pentru anul 2021 a fost modificat. Află AICI care sunt domeniile prioritare pentru finanțare

La ședința extraordinară a Consiliul Raional Cahul, convocată recent, cu participarea a 31 de consilieri, s-au examinat 11chestiuni, care prealabil au fost discutate la ședințele comisiilor consultative de specialitate.

În cadrul ședinței au fost aprobate două chestiuni:

— Acordul de asociere pentru Cooperarea Economică Teritorială Intercomunitară a localităților din regiunea cheie Cahul,având la bază intenția de integrare economică a localităților raionului Cahul în baza unor lanțuri valorice economice și a unei infrastructuri economice commune.Se propune unităților administrativ-teritoriale să semneze Acordul menționat întru constituirea Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Cahul;

— Acordul de Asociere și a formei de gestiune delegată a serviciului public de gestionare a deșeurilor solide, cu intenția de creare și dezvoltare a unui serviciu de management al deșeurilor menajere solide durabil, care va îngloba localitățile raionului Cahul.

O altă chestiune importantă ține de modificarea bugetului raional Cahul pe anul 2021, care prevede majorarea bugetului raional Cahul pe anul 2021 la venituri cu suma de 553310,0 lei. Veniturile obţinute vor fi direcționate la implementarea proiectelor a căror beneficiari sunt instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Cahul. Decizia respectivă mai conține și alte alocări de mijloace financiare orientate spre îmbunătățirea condițiilor de activitate a instituțiilor publice.

Consilierii au aprobat, de asemenea, organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2021, care se va desfășura în două tabere cu sejur de zi pe lângă instituțiile din învățământ general — LT „P.Rumeanțev”, mun. Cahul și Școala primară-grădiniță „A.Donici”, mun.Cahul. Dacă situația epidemiologică va permite, atunci și Tabăra de odihnă și întremare a sănătății copiilor „Romantica”, com.Moscovei, își va deschide porțile pentru copii.

În cadrul ședinței au fost examinate și alte chestiuni, cum ar fi: instituirea Comisiei de vânzare a acțiunilor proprietate publică a Consiliului Raional Cahul, schimbarea denumirii IP Gimnaziului-grădiniță „B.P.Hasdeu”, s.Tătărești în IP Gimnaziul „B.P.Hasdeu”, s.Tătărești, precum și acordarea ajutorului material unor sportivi de performanță.

You May Have Missed