Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce UE a anunțat că va acorda 600 milioane de euro pentru relansarea economică

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce UE a anunțat că va acorda 600 milioane de euro pentru relansarea economică

Republica Moldova va primi 600 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru relansarea economică a țării, care a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, a anunțat eurodeputatul român Siegfried Mureșan. La scurt timp, Președintele țării, Maia Sandu, a menționat că planul stabilește un program de intervenții ce va fi realizat în perioada 2021-2024.

„Vești bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunțat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie.

Planul se va axa pe 5 piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. 

În același timp, fondurile anunțate – cele până la 600 de milioane de euro – vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed