Competiția Olympic FEST la Cimișlia

Competiția Olympic FEST la Cimișlia

Duminică, 23 mai curent, s-a desfășurat etapa finală a Turneului Olympic Fest, desfășurată între echipele de minifotbal din localitățile raionului Cimișlia.

Competițiile au avut loc pe terenul cu gazon sintetic din centrul orașului Cimișlia și au fost consacrate Zilei Sportivului și Zilei Mișcării Olimpice, la ele participând șase formații învingătoare în cadrul celor trei zone organizate cu o săptămână mai înainte.
Concurentele au fost împărțite în două grupe, unde a jucat fiecare cu fiecare și primele două clasate au obținut dreptul de a continua lupta pentru trofeele puse în joc.
După disputarea meciurilor din grupe, în prima semifinală s-au întâlnit selecționatele satelor Sagaidac și Mihailovca. Au învins, la limită, fotbaliștii din Sagaidac, cu 2:1.
Același scor a fost înregistrat și în cea de a doua semifinală, în care au concurat sportivii din orașul Cimișlia și cei din comuna Porumbrei. Mai puternică s-a dovedit a fi reprezentativa centrului raional.
Astfel, în finala mică s-au duelat fotbaliștii de la Mihailovca și cei de la Porumbrei. Cei din urmă au început în forță partida, destul de rapid au deschis scorul, apoi au marcat din nou. A urmat replica tăioasă a sportivilor de la Mihailovca, soldată cu marcarea unui gol. Dar punctul pe „i” a fost pus de porumbrieni, care au mărit avantajul până la 3:1 și, astfel, s-au clasat pe locul trei.
Finala mare, în care s-au întâlnit formațiile localității Sagaidac și orașului Cimișlia, a fost o partidă contraindicată cardiacilor. Primii au deschis scorul oaspeții. Tot ei au mărit avantajul. Gazdele au redus din handicap și au atacat cu înverșunare în continuare, dar fără succes.
Fluierul final a anunțat victoria formației de la Sagaidac, care a și devenit învingătoarea turneului raional de minifotbal. Cimișlienii s-au mulțumit cu locul doi.

Echipa satului Sagaidac a câștigat turneul de minifotbal organizat în raionul Cimișlia Foto: Ion Jalbă


Organizatorii competițiilor – Consiliul Raional Cimișlia și Asociația raională de fotbal – au avut grijă să determine și cei mai buni jucători pe compartimente.
Spre exemplu, cel mai bun portar a fost recunoscut Ion Bulmaga de la Sagaidac, cel mai bun fundaș – Simion Cuțitaru de la Mihailovca, cel mai bun mijlocaș – Ion Safaler de la Sagaidac, cel mai bun golgheter – Ilie Cornescu de la Cimișlia.
Iar titlul de cel mai bun jucător a fost cucerit de către Vasile Iepure, de asemenea din centrul raional.
Participanții la întreceri au fost salutați de către președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, care a înmânat jucătorilor din cea mai puternică echipă cupa transmisibilă, iar celor clasați pe primele trei locuri – premii bănești, diplome, medaliile de aur, de argint și de bronz.
Distincții au primit și învingătorii din cadrul nominalizărilor.
„Felicitări și noi victorii în continuare tuturor!” – cu această urare s-a încheiat turneul de minifotbal din raionul Cimișlia.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed